torstai 16. marraskuuta 2017

Täydellinen piparifudge (gl,v)

helpot jouluherkut piparifudge nutsforwellness


Tänään puhutaan taas jouluherkuista. Joulu on herkuttelun aikaa, eikä siinä ole mitään pahaa. Ei ole niinkään väliä mitä syöt joulun ja uuden vuoden välissä, vaan sillä, mitä syöt uuden vuoden ja joulun välissä. Mikä onkaan ihanampaa kuin nauttia hyvästä ruoasta läheisten ihmisten seurassa. Lapsena joulu keskittyi lahjoihin, mutta nykyään se on hyvän ruoan ja yhdessäolon juhla. Tänä vuonna meidän joulu on hieman erilainen, koska olen aattona töissä, jolloin meillä ei ole mahdollisuutta lähteä kummankaan meidän vanhempien luokse. Onneksi edes toisen vanhemmat pääsevät meille viettämään joulua. Vetovastuu on siis meillä, mikä on aika mukava juttu siinä mielessä, että pääsen kokkailemaan kaikkea vähän erikoisempaa. Että terveisiä vaan sinne jos luette :D

Jouluna menee helposti konvehtirasia jos toinenkin, mutta jos haluat kokeilla jotain uutta ja vähän terveellisempää niin kokeile näitä! Nämä piparkakun makuiset fudget ovat ihan taivaallisia ja todella helppoja valmistaa. Jos olet se tyyppi joka syö piparitaikinaa mieluummin kuin valmiita pipareita, niin tämä ohje on erityisesti sinua varten! Tämä maistuu siis mielestäni aivan piparitaikinalle. Vaikka et pitäisi taateleista niin suosittelisin silti antamaan näille mahdollisuuden. Piparkakkumauste on sen verran voimakkaan makuinen, että taateli ei maistu läpi vaan antaa lähinnä rakennetta ja makeutta. Ja se helppous. Ainekset käytännössä vain sekoitetaan keskenään blenderissä ja sen jälkeen vain odotellaan. Ihan mahtavaa!


taatelifudge gluteeniton ja vegaaninen nuts for wellness


terveelliset jouluherkut piparifudge - nutsforwellness


Taivaallinen piparifudge
 9kpl

0,5 dl kookosöljyä sulatettuna
20 tuoretta medjol taatelia
1 rkl kookosmannaa
2 tl piparkakkumaustetta
2 rkl raakakaakaojauhetta 

1. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Poista taateleista kivet. Sekoita mauste ja kaakaojauhe keskenään.

2. Sekoita kaikki aineet blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Massa on melko jäykkää.

3. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun pieneen pakasterasiaan ja painele tasaiseksi (minun oli 12cmx12cm).

4. Siirrä kylmään jähmettymään pariksi tunniksi.

5. Leikkaa jähmettynyt levy terävällä veitsellä sopiviksi suupaloiksi. Tarjoile viileänä.


maidoton taateliifudge - nuts for wellness


Voidaan hyvin 💛


-Anna-Riikka


14 kommenttia:

  1. Mitä tuo kookosmanna on? Millä tuppukylän pikkukaupasta saatavalla raaka-aineella voi korvata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, korvaisin kookosmannan 1rkl kookosmaidon kiinteää osaa. Kun kookosmaitotölkkiä pitää jääkaapissa niin sisältö erottuu kiinteään kookoskermaan ja veteen :)

      Poista
  2. Mitä piparkakkumauste sisältää? Chilessä ei kyseistä tuotetta taida olla myynnissä ja mietin millä sen voisi korvata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparkakkumauste sisältää yleensä kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja pomeranssia. Löytyiskö nämä mausteet sieltä erikseen? Jos tekisit itse seoksen :)

      Poista
  3. Medjool-taateleita? Onko tämä merkki vai nimitys kaikille tuoreille taateleille..? Lähicittarista löytyy tuoreita taateleita joltakin muulta merkiltä, voiko niitä käyttää? Kiitos jo etukäteen, aion kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on mielestäni paras taatelilajike. Mutta joo, ne tuoreet pienessä pahvilaatikossa hedelmäosastolla on juuri oikeita :)

      Poista
  4. Onko tuo kookosöljy ihan sitä purkissa olevaa? Ettei ole kookosrasvaa? Meillä on niin lämmintä, että kookosöljy on juoksevaa, täytyykö sekin sulattaa"? 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nimenomaan kookosöljyä joka on kirkasta ja juoksevaa yli 25 asteen lämpötilassa mutta sitä viileämmässä jähmettyy. Jos teillä on niin lämmintä että kookosöly on jo juoksevaa niin silloin se on käyttövalmista :D

      Poista
  5. Kauan tälläiset säilyvät? Meinasin että teen jouluksi, kuinka aikaisin voi alkaa tekemään etukäteen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaatii aikamoista itsekuria tehdä näitä kovin paljon etukäteen :D Viisi päivää on pisin aika mitä ne ovat säilyneet meillä ennen syömistä, joten tietoni rajoittuu vain siihen asti :) Ilmatiiviissä rasiassa säilytys kuitenkin.

      Poista
  6. Maistuuko kookos näissä kovasti läpi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mielestäni ei maistu. Piparkakkumauste on sen verran voimakas että peittää aika hyvin kookoksen :)

      Poista
  7. Kiitos ja kyllä! Tein näitä ihan minisatsin ja aaaahhh miten hyvää joko kahvin kanssa tai muruina nicecreamin seassa:) Kiitos reseptistä ja lisää näitä!

    VastaaPoista

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...